Donatorji

“Donatorstvo je poslovni partnerski odnos, v katerem se podjetje donator (fizična ali pravna oseba) in prejmenik donacije pogodbeno dogovorita za dvostranski pravni posel, vendar ne gre za obojestransko oziroma vzajemno korist. Donacija, ki jo donator nameni, se izplača za humanitarne, znanstvene, vzgojno-izobraževalne, športne, ekološke in druge namene. Gre za nepovratna izplačila v naravi ali s finančnimi sredstvi.”

Donatorji, ki so prispevali malim vitezom (v sklopu projekta):

 

Cilj projekta je zbrati sredstva za Ustanovo Mali vitez, fundacijo za pomoč mladim ozdravljenim od raka. Sredstva se zbirajo na več načinov:

  1. Donacijska sredstva podjetij in organizacij (od oktober 2017 do oktober 2018)
  2. Sredstva zbrana z SMS sporočili (od marec 2018 do oktober 2018)
  3. Prostovoljni prispevki tekačev in udeležencev na dnevnih dogodkih (na dnevnih maratonih tekom projekta)

 

Donacijska sredstva podjetij in organizacij

Donatorstvo je v Sloveniji razširjena oblika družbene odgovornosti posameznikov in/ali podjetij. Z oktobrom 2017 smo pričeli z dopisi na slovenska podjetja in organizacije s prošnjo po sodelovanju na projektu v obliki donatorstva. Zavedamo se, da določena podjetja imajo denarne vire, ki jih želijo nameniti družbi in različnim skupinam pomoči potrebnih. Vse oblike pridobljenih donacij se bodo uredile z donacijskimi pogodbami med donatorjem in Ustanovo Mali vitez in z določenim zapisom obveznosti med izvajalcem projekta oziroma tekačem ter donatorjem.