Tekač

Kdo je Bogomir Dolenc?

Je predvsem človek. Je oseba, ki se je pred leti odločil spremeniti svoj način življenja, ki ni bil nikakor povezan s športom, gibanjem in rekreacijo. V to sta ga prisilila dva dogodka, iz katerih je dobil najboljše sporočilo življenja. Več o tem je napisano v članek v Šentjurčanu, ki povzema njegovo zgodbo.

 

Njegova športa sta dva. Triatlon in tek. V triatlonu, za katerega pravi, da je najlepši šport, uživa zase in se prepusti uživanju lepot narave in okolja športa. V teku pa tekmuje, a ne s časom, hitrostjo in uvrstitvami, ampak z izvedenim dogodkom, kjer sebe in svoje telo podvrže ekstremu in na tak način pomaga zbirati denarna sredstva socialno ogroženim, lačnim in bolnim osebam.

…tekmujem v svoji tekmi. Tekmi, ki je samo moja“, je nazoren stavek, ki pove vse o njegovem značaju in miselnosti. 

A za razumevanje tega stavka in miselnosti je potrebno prebrati celoten njegov zapis v osebnem blogu z naslovom “Razkošje“.

 

Bogomir Dolenc je sprejel odločitev. Odločitev za gibanje in za športno življenje, s katerim želi dati sporočilo ostalim. Sporočilo je tudi nazorno podano v pogovoru z Dušan Berne.

Živi in trenira v Velenju, v mestu, ki mu omogoča se pripravljati, trenirati in mu daje možnosti kreirati njegove ideje, da z njimi pomaga drugim. Je član večih športnih društev, sodeluje z mnogimi športnimi društvi iz drugih krajev Slovenije, ki razumejo njegovo razmišljanje, podpirajo njegovo delovanje in mu po svojih zmožnostih tudi pomagajo ter ga podpirajo.