Novice

Zaključek projekta

Z 31.12.2018 se je zaključilo tudi zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez v okviru športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh. Zbralo se je 32.518 EUR. Hvala vsem!   Tekač Bogomir Dolenc se je udeležil tudi božično-novoletnega koncerta ustanove Mali vitez 5. januarja 2019. Bogomir pa snuje že nov podvig v letu 2019, ki ga bo predstavil konec januarja. Ekstremni tekaški projekt in s tem zbiranje sredstev bo prav tako namenjen ustanovi Mali vitez in pomoči malim vitezom.    
Read More

SIMPLE frizerski saloni predali donacijo

V vseh SIMPLE frizerskih salonih po Sloveniji so bile nastavljene škatljice za prostovoljni prispevek njihovih strank, prav tako so na vhodu v njihove frizerske salone bili izobešeni plakati za športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh. [gallery size="medium" columns="2" ids="1335,1334"]   Podjetje SOJER d.o.o. je tako z blagovno znamko SIMPLE pomagalo pri promociji samega projekta ter pri promociji gibanja za male viteze, katerega je izvajal tekač Bogomir Dolenc skozi celoten projekt. Pred kratkim so tudi predali - nakazali zbrana sredstva ustanovi Mali vitez. S tem so pokazali tudi njihovo družbeno odgovornost v okolju v katerem poslujejo.
Read More

Donacija podjetja Orodja Prebil d.o.o.

Podjetje Orodja Prebil d.o.o. so namenile donacijo za ustanovo Mali vitez že v času izvajanja samega športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh. S tem so moralno podprli samega tekača in njegov trud, s sredstvi za ustanovo Mali vitez pa pomagali delovanju ustanove in njenim rehabilitacijam malih vitezov. Orodja Prebil d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z izdelavo visokokakovostnih in zahtevnih orodij za brizganje izdelkov iz plastike. Poleg izdelave orodja ponujajo tudi storitve brizganja izdelkov iz vseh vrst polimerov vključno s svetovanjem, razvojem končnega izdelka ter izdelavo prototipov orodij ali plastičnih izdelkov. Njihove storitve so specializirane za avtomobilsko industrijo, elektroindustrijo, industrijo gospodinjskih aparatov ter industrijo embalaže.
Read More

1.155 tekačev na Bovec maraton pomagalo (doniralo) malim vitezom

  Na letošnjem Bovec maratonu, ki je potekal 15. septembra 2018 je teklo 1.155 tekačev. Organizator tega izjemnega tekaškega dogodka se je odločil podpreti gibanje za male viteze, ki ga je s športno-dobrodelnim projektom 42 maratonov v 42 dneh izvajal Bogomir Dolenc, in je namenil donacijo v višini 1.155 EUR ustanovi Mali vitez.   Hvala Tekaško društvo Bovec in seveda en velik HVALA prav vsakemu udeležencu - tekačici in/ali tekaču, ki je letos tekel na tem čudovitem tekaškem dogodku v Bovcu - z vašo prijavnino in plačano štartnino ste pomagali malim vitezom tudi VI.        
Read More

26.411 razlogov

Tekač Bogomir Dolenc je uspešno zaključil dvainštiridesetdnevno popotovanje po Sloveniji, kjer je dnevno tekel na pripravljenih dogodkih. A tekel ni sam - na mnogih dogodkih je bila množica tekačev, društev, organizacij, ki so ali s tekom ali s sodelovanjem na dnevni prireditvi pristopili v projekt in pomagali graditi zgodbo gibanja za male viteze. V petek 5. oktobra je množica tekačev in v zadnjih metrih tudi ogromno število malih vitezov pritekla na Trg svobode v Velenju skupaj s tekačem. S tem se je tekaški del projekta zaključil. Zbrana sredstva so dala 26.411 razlogov sreče in so bila predana ustanovi Mali vitez. Zbiranje sredstev za male viteze se nadaljuje, SMS donacije so še aktivne, prav tako donacije podjetij (vse do začetka meseca december 2018).
Read More

Do konca še en (finalni) maraton

Pred tekačem je še zadnji, 42-ti maraton, ki ga jutri zaključuje v Velenju, na Titovem trgu okrog 19.30 ure. Sledi zaključni dogodek - dobrodelni koncert, kjer bodo nastopili: Ditka, ansambel Stil, raper Sam Samo, Kokr Joe Band, KLT by Whitman feat. GF, Frenk Nova in 2party. Trasa in časovnica jutrišnjega maratona je sledeča: 13.00 zbor tekačev (Trojane, gostišče s tradicijo) 14.00 start 15.10 Petre šotori d.o.o. (Šotori Petre) 16.15 Braslovče (prireditveni prostor v Braslovčah) 17.30 Šmartno ob Paki (ploščad pri občini) 18.45 Šoštanj (ploščad pri občini) 19.15/19.30 cilj Velenje, Titov trg Start teka: parkirišče gostišča Trojane, Trojane. Teče se po sledečih cestah: * cesta Trojane - Ločica - Vransko - Čeplje (POSTOJANKA PETRE ŠOTORI) - Kapla - Gomilsko * cesta Gomilsko - Šmatevž - Kamenče - Braslovče (POSTOJANKA PRIREDITVENI PROSTOR…
Read More

Do konca projekta še 10 dni / maratonov

Do zaključka športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh je še 10 dni -  10 dnevnih tekaških dogodkov z glavnim zaključkom v Velenju. O samem projektu poročajo različni mediji, pohvale dobivamo od vseh (skoraj vseh) županov ali županj, kjer smo izpeljali dnevni tekaški dogodek. Zadnja poročanje o projektu je bilo v Prvem dnevniku na TV SLO1: https://4d.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174564415
Read More

Dve tretjini projekta (je) za tekačem

Danes se bo v Hočah tekel 28. zaporedni maraton v sklopu športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh, kar bo dve tretjini projekta. Kakšni so občutki tekača po vseh dosedanjih dogodkih in popotovanjih po Sloveniji? Občutki so enkratni, čudoviti, žalostni, polni energije, motivacijski, z občutki razočaranja in hkrati polni volje ter srčnosti za dokončanje projekta. Zakaj žalostni in z občutki razočaranja? Ker nekatere občine ter predstavniki občin niso razumeli pomena izraza "gibanje za male viteze" in ker niso znali izkoristiti njihovega lokalnega tekaškega dogodka za izraz njihove srčnosti, dobrodelnosti in želje po pomoči njihovim tam živečim malim vitezom. Dogodki, kjer pa so bili lokalni predstavniki polno angažirani in so pripravili čudovite dogodke - zgodbe, kjer se je teklo, kjer so se gibali otroci in mladina, kjer so pripravili program z…
Read More

Mestna občina Velenje podprla športno-dobrodelni projekt

Ob pričetku samega športno-dobrodelnega projekta je Mestna občina Velenje podprla projekt z donacijo in pomočjo ustanovi Mali vitez, za katero tekač Bogomir Dolenc zbira denarna sredstva. Sredstva v višini 2.000 Eur bodo donirana ustanovi, prav tako pa bo skupaj s Športno zvezo Velenje in zavodom Rdeča dvorana pomagala in sodelovala pri organizaciji prvega dnevnega dogodka 25. avgusta in pri zaključku zadnjega tekaškega dogodka, ko bo tekač pritekel v mesto Velenje dne 5. oktobra 2018.    
Read More

Petre šotori podprli projekt

Petre šotori-hale d.o.o. je podjetje, ki nudi kvalitetne storitve in izdelke za šotore, prireditvene prostore, sejemske prostore, pagode in paviljone ter v sklopu tega tudi odre, podeste, tribune in ostalo potrebno opremo za kvalitetno izvedbo športne, sejemske in druge prireditve. Več o njihovem asortimanu izdelkov in storitev si lahko pogledate na njihovi strani. Podporo tekaču in projektu so izrazili iz razumevanja namena projekta in nudenja pomoči pri izvedbi štartno-ciljnega prostora na vseh lokacijah izvedbe dnevnih maratonov. Tako bo lahko ekipa pripravila prijavno mesto z promocijo ustanove Mali vitez in malih vitezov ter projekta smaega pod hitro sestavljivimi paviljoni.   Prav tako so v podjetju uredili, da vse njihove poslovne partnerje, dobavitelje in stranke obveščajo o podpori športno-dobrodelnemu projektu 42 maratonov v 42 dneh tako, da to podporo izražaju v vseh…
Read More