Podpora in razumevanje projekta

Podporo, razumevanje namena projekta in sodelovanje v športno-dobrodelnem projektu 42 maratonov v 42 dneh so izrazila in tudi omogočilI z njihovo (re)organizacijo mnogi  organizatorji različnih športno – tekaških dogodkov v Sloveniji. Nekateri so pristopili k projektu z promocijo športno-dobrodelnega projekta, drugi tako, da določen delež štartnine namenijo kot donacijo malim vitezom, nekateri pa so povabili tekača Bogomir Dolenca naj svoj dnevni tekaški dogodek v okviru športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh odteče pri njih.

 

Med prvimi nam je podporo izrazil organizator teka Sotoček 2018 – to je Klub tolminskih študentov in sicer tako, da so nas povabili k izvedbi enega izmed dnevnih tekaških dogodkov na njihovem letošnjem teku Sotoček, ki bo 29. septembra 2018 v Tolminu. Tako bo tekač Bogomir Dolenc na letošnjem 10. Sotočku tekel svoj že 36. dnevni maraton, skupaj z vsemi drugimi tekači. Podporo je izrazila tudi občina Tolmin, ki bo tako tudi sodelovala pri promociji dogodka na Tolminskem in širše.

 

Letošnji Konjiški maraton, že 6. zapovrstjo poteka 30. septembra 2018 v dopoldanskem času. Na letošnji izvedbi konjiškega maratona bo tekač Bogomir Dolenc v času prireditve odtekel svoje dnevni maraton, ki bo njegov 37. zaporedni dnevni maraton in bo  tako skupaj z vsemi ostalimi tekači konjiškega maratona izvajal gibanje za male viteze. Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je podprla tudi občina Slovenske Konjice. Bogomir Dolenc postaka tudi glasnik in ambasador Konjiškega maratona, saj je razumevanje organizatorja za največji tovrstni projekt v Sloveniji srčno in čutijo gibanje za male viteze skupaj z tekačem.

 

Povabilo in podporo športno-dobrodelnemu projektu smo dobili tudi od organizatorja Bovec maratona -to je od Tekaškega društva Bovec. Projekt je podprla tudi občina Bovec. Tekač Bogomir Dolenc bo tako v času tekaške prireditve Bovec Maraton odtekel dnevni tekaški maraton, ki bo njegov 22. dnevni zaporedni maraton – in bo skupaj z vsemi udeleženci ustvarjal gibanje za male viteze.

 

Na odločitev in sporočilo organizatorja teka po šmarskih bregih je bil tekač Bogomir Dolenc najbolj ganjen. Organizator se je odločil, da bo del štartnine namenil kot donacijo ustanovi Mali vitez in pomoči malim vitezom. Tako so kot športni dogodek postali del gibanja za male viteze in tudi del športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh (čeprav niso del dnevnega tekaškega dogodka v času projekta). Tek po šmarskih bregih je 12. maja 2018 v Šmarju pri Jelšah, kjer bo tudi tekač Bogomir Dolenc.

 

Kljub temu, da bo vsaka lokacija v sklopu športno-dobrodelnega projekta 42 maratonov v 42 dneh posebna – bo dnevni tekaški dogodek v sklopu 4. Pikinega ultra teka še nekaj posebnega. Bogomir Dolenc bo tekel svoj 22. dnevni maraton v zaključku letošnjega Pikinega ultra teka, to je v nedeljo od 14. do 18. ure, kjer pričakuje izjemno podporo lokalnih / domačih tekačev iz Velenja in iz bližnje okolice. Organizator 3K Velenje je tudi podpornik večih dobrodelnih dogodkov, saj se zavedajo poslanstva in vedenja, da s športom lahko pomagajo tudi ranljivim skupinam.

 

Medvode v gibanju je trodnevni športni festival v Medvodah. Organizator festivala je prepoznal vlogo in trud tekača Bogomir Dolenca in ga povabil v letošnji dogodek kot ambasadorja festivala. Med dogodki bo tudi nočni tek in sicer v soboto 2. junija 2018, kjer bo nastopil tudi Bogomir Dolenc. Organizator festivala Medvode v gibanju in občina Medvode tudi podpirajo športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh, enega izmed dnevnih maratonov bo tekač Bogomir Dolenc tudi odtekel pri njih in sicer kot 41. dnevni maraton dne 4. oktobra 2018.

 

Ljubljanski maraton velja za enega večjih v regiji, saj pritegne množice tekačev in obiskovalcev ne samo iz Slovenije ampak tudi iz bližnjih držav.

Organizator maratona TIMING Ljubljana skupaj z MO Ljubljana so povabili tekača Bogomir Dolenca k udeležbi, hkrati pa so podprli športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh, saj je zgodba 42-dnevnih maratonov tudi za največjega organizatorja neverjetna. Tako bo Bogomir Dolenc 28. oktobra 2018 odtekel še en maraton, kjer bo v ciljni ravnini izvedel zahvalo vsem udeležencem, tekačem in tudi celotni Sloveniji za podporo športno-dobrodelnemu projektu 42 maratonov v 42 dneh.

Markovci veljajo za vas športa. Izvedba tekaškega dogodka Markoton na katerega pride do 700 tekačev in še skoraj enkrat toliko obiskovalcev velja za svojevrsten fenomen organizacije in izvedbe športnega dogodka ter razumevanje gibanja in zdravega načina življenja. Organizator Markotona, skupaj z občino Markovci so podprli športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh in povabili svoje udeležence na kakšnega od dnevnih tekaških dogodkov v sklopu projekta v jeseni (najbližji je na Ptuju).

 

Organizator enega najlepših tekaških dogodkov na Obali, ki povezuje obalo dveh držav Fatburn.si je podprl športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh in tudi povabil tekača Bogomir Dolenca na letošnji Parenzana maraton, ki je bil 21. aprila 2018. Skupaj sta predstavila športno-dobrodelni projekt in povabila vse tekače na podporo in udeležbo na kakšen dnevni tekaški dogodek v sklopu projekta. Sodelovanje organizatorja in tekača bo tudi v bodoče na prihajajočih dogodkih.

 

Dobivamo še povabila nekaterih organizatorjev tekaških dogodkov, ki bodo v začetku poletja, razumevanje za izvedbo enega največjih športno-dobrodelnih projektov v Sloveniji postaja vedno večje. Verjamemo, da bo projekt podprlo še mnogo prirediteljev športnih in drugih prireditev, saj se s tem ozvešča okolje in na tak način pomaga malim vitezom – vitezom, ki pa tudi živijo v njihovem okolju.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja